Lunile de vară sunt critice pentru gazon. Începând cu luna iunie, creșterea temperaturilor și evaporarea puternică a apei din plante pun sub presiune capacitatea gazonului de a-și desfășura activitățile vegetative în condiții optime.


Pentru a depăși aceste obstacole, doar fertilizarea cu ingrasamant solid nu este suficientă. Pentru a menține gazonul puternic și sănătos ai nevoie de mai mult: ingrasamant foliar.
După jumătatea lunii iunie, gazonul ar putea începe să prezinte primele deficiențe nutriționale. Această lipsă de hrană este și mai evidentă în verile ca aceasta, in care alternează momentele de căldură cu furtuni si ploi puternice. Această alternanță climatică înseamnă că iarba este capabilă să crească și consumă mult mai multe elemente minerale decât de obicei.
Deficitul de nutrienti apare și din cauza capacității slabe  a gazonului de a absorbi substanțele nutritive din sol atunci când acesta se află sub stres termic.


Gazonul are nevoie de fertilizare foliara atunci când încep o serie de comportamente anormale, cum ar fi:
- plantele nu emit frunze verzi noi
- iarba tinde să se îngălbenească pe arii extinse
- gazonul încetinește creșterea

Evident, unele dintre aceste comportamente - luate individual - ar putea deriva din alte cauze, dar atunci când apar împreună, de foarte multe ori derivă dintr-un deficit de nutrienți.

Fertilizare cu ingrasamant lichid


Fertilizarea foliara foloseste produse specifice care se dilueaza in apa  si care pot fi distribuite chiar si vara fara riscul de arsuri.
Sunt îngrășăminte lichide, ușor și simplu de utilizat, care se distribuie pe frunzele ierbii dimineața sau seara cu o Pompa Electrica. Efectul lor este rapid și oferă nutriție până la 4-5 săptămâni.
Prin urmare, sunt îngrășămintele perfecte pentru vară care pot fi administrate și în combinație cu alte produse, în special împreună cu biostimulatori proteici care le măresc puterea și eficacitatea nutrițională.

Exemple Practice

Always, un foliar remarcabil care redresează și cele mai afectate peluze prin combinația de aminoacizi, alge marine, acizi humici, microelemente, azot organic și potasiu, îngrășământ organic pentru gazon și plante ornamentale cu efect biostimulant.
HELP este un îngrășământ special conceput pentru nutriția gazonului, se poate utiliza în siguranță pe toate tipurile de gazon, în orice stare de sănătate și în orice perioadă a anului. Prezența aproape a tuturor microelementelor, îl face pe HELP unic în domeniul fertilizanților lichizi pentru gazon.
GREENUP este un ingrasamant foliar aplicabil în orice sezon cu efect rapid de înverzire și îndesire a gazonului.  Peluza va recăpăta o culoare verde închisă și va radia de sănătate. Datorită sulfatului de fier acest îngrășământ foliar pentru gazon reduce alcalinitatea solului și astfel microelementele din sol devin solubile și pot fi absorbite de rădăcină.
Vigor Luquid - ingrasamant organic cu extracte humice din Leonardită, mărește fertilitatea solului. Leonardita revoluționează tratamentele pentru sol la nivel mondial avand beneficii comparabile cu cele ale gunoiului de grajd, dar mult mai concentrată și cu acțiune mai rapidă fiind si 100% ecologica.
ACTIVE GREEN - Îngrășământ foliar cu pigment verde pentru efect cosmetic instant, rezultatul fiind de durată. Nu conține fier

Mixuri de ingrasamant foliar - utilizarea a 2 sau mai multe ingrasaminte in aceiasi solutie

Unii foliari pot fi combinați într-un singur tratament si aplicati impreuna, in aceiasi apa, ceea ce economisește timp dar mai ales asigura un randament mult mai bun al tratamentului datorita sinergiei dintre anumite produse.

Recomandarile noastre

Folositi ingrasamaintele foliare de primavara devreme pana toamna tarziu, alternand utilizarea lor cat mai mult posibil, folosind o data la 3-4 saptamani unul din urmatoarele mixuri:
1. Always + GreenUp (100ml Always + 200ml GreenUp in 10 L de apa, pentru 100mp)
2. Always + Help (100ml Always + 200ml Help in 10 L de apa, pentru 100mp)
3. Always + Vigor Liquid + Crazy Greener (100ml Always + 200ml Vigor Liquid + 200ml + CrazyGreener in 10 L de apa, pentru 100mp)
4. Vigor Liquid + Help + Crazy Greener (200ml Vigor Liquid + 200ml Help + 200ml CrazyGreener in 10 L de apa, pentru 100mp)
5. Always + ACTIVE GREEN (100ml Always + 200ml CrazyGreener in 10 L de apa, pentru 100mp)
6. Always + Vigor Liquid (100ml always + 200ml Vigor Liquid in 10L de apa, pentru 100mp)AVANTAJELE INGRASAMINTELOR FOLIARE
- corectie rapida asupra culorii si desimii gazonului
- eficientizează răspunsul la solicitările termice
- sprijină recuperarea după îngălbenire
- îmbunătățește absorbția și transportul nutrienților
- crește capacitatea plantei de a elimina elementele reziduale
- cresterea fotosintezei clorofilei in situatii dificile
- întărește și îmbunătățește metabolismul
- creste fertilitatea solului
- face frunzele mai rezistente la călcare și rupere

Sfaturi de aplicare

LA CE ORĂ SA FAC TRATAMENTELE? Tratamentul trebuie făcut dimineața de îndată ce roua s-a uscat sau seara cu câteva ore înainte de apus. Ar trebui evitate orele cu temperaturi inalte.
SE TUNDE GAZONUL? Cel mai bun moment este efectuarea tratamentului dupa tundere sau la 1 zi după tăierea acestuia.
APLICARE: Intotdeauna aplicati ingrasamitele foliare pe 2 directii, orizontala si verticala.
IRIGARE: Nu se iriga dupa aplicare.
Pentru alte sfaturi, probleme frecvente, sau daca aveti intrebari cu privire la gazonul dvs. va asteptam in grupul de Facebook Totul Pentru Gazon:

Ingrasamant foliar ALWAYS -18%
Top Vanzari
69.90 lei 84.90 lei

transportLivrare in 1-2 zile lucratoare

Ingrasamant foliar GREEN UP -18%
Top Vanzari
69.90 lei 84.90 lei

transportLivrare in 1-2 zile lucratoare

Ingrasamant Lichid HELP -17%
74.90 lei 89.90 lei

transportLivrare in 1-2 zile lucratoare

Biostimulator VIGOR Liquid -18%
69.90 lei 84.90 lei

transportLivrare in 1-2 zile lucratoare