Vine vara și odată cu ea începe cel mai complicat sezon pentru gazon. Dificil din mai multe motive. Să vedem câteva dintre ele:

Stresul de vara

Când temperatura depășește 27 ° C, procesul metabolic încetinește, în timp ce planta consumă mai multă apă și mai multă hrană pentru a rezista la căldură.
Problemele tipice ale gazonului in timpul verii depind în mare măsură de stresul termic, de secetă cat și de utilizarea intensă, pentru ca in cele mai multe cazuri, vara este perioada în care gazonul este cel mai probabil să fie folosit și stresul cauzat de trafic sa fie mare.
Pe scurt, premisele sunt foarte proaste, iar daca nu intervenim prompt peluza se va degrada semnificativ de acum inainte.


Masuri simple dar importante

Lucrurile pe care noi le recomandăm imediat sunt simple și rapide:
1. Ridicați puțin înălțimea de tăiere fata de taierea din primavara. Ideal in aceasta perioada este ca gazonul sa nu fie tuns mai scurt de 5-6cm.
2. Programează irigarea corectă a gazonului – respectiv una sau doua udari pe saptamana care sa totalizeze 30 litri de apa/mp/saptamana. In functie de drenaj si de tipul solului se poate iriga o data cu 30litri/mp, sau de 2 ori pe saptamana cu cate 15litri/mp.

Dar ceea ce nu trebuie să lipsească în gazonul nostru este potasiul!

Fertilizarea cu ingrasamant bogat in POTASIU (K)
Potasiul face iarba capabilă să reziste la căldură, să dozeze corect apa și să continue să crească în ciuda uzurii provocate de trafic pe gazon. De asemenea împiedică îngălbenirea ierbii din cauza stresului.

Fertilizarea cu potasiu ofera protectie la stresul estival si este antidotul ideal care face gazonul capabil sa reziste la solicitarile termice datorate caldurii si iti permite sa depasesti aceasta perioada fara probleme deosebite.

Întrucât suntem pe cale să trecem printr-o perioadă de irigare frecventă și abundentă, este esențial ca potasiul să fie furnizat gazonului sub forma unui îngrășământ cu eliberare controlată. În acest fel vom evita ca irigarea să disperseze rapid cea mai mare parte a ingrasamantului.

Este la fel de important ca azotul prezent in componenta ingrasamantului să fie, de asemenea, cu eliberare lentă, oferirea unui îngrășământ de tip agricol sau cu azot cu efect imediat va avea de fapt efecte negative.

Exemple practice folosite de noi

Acum să vedem câteva îngrășăminte bogate în potasiu + o doza moderata de azot cu eliberare controlată:
1
. Îngrășământ profesional Vigor Plus 4kg  cu conținut mediu-ridicat de potasiu și azot cu eliberare lentă. Se distribuie în doză de 3-4kg/100m2 – Vezi Produs
2. Îngrășământ profesional SUMMER K 2kg sau 10kg  cu conținut ridicat de potasiu și azot cu eliberare lentă. Se distribuie în doză de 3kg/100m - Vezi produs
3. Îngrășământ profesional Poly Green la sac de 25kg, cu conținut mediu-ridicat de potasiu și azot cu eliberare lentă. Se distribuie în doză de 3kg/100m - Vezi produs


Fertilizari de vara cu ingrasamant lichid

Pentru a depăși aceste obstacole, doar fertilizarea cu ingrasamant solid nu este suficientă. Pentru a menține gazonul puternic și sănătos ai nevoie de mai mult: ingrasamant foliarFertilizarea foliara foloseste produse specifice care se dilueaza in apa  si care pot fi distribuite chiar si vara fara riscul de arsuri.

Recomandarea noastra

Folositi ingrasamaintele foliare de primavara devreme pana toamna tarziu, alternand utilizarea lor cat mai mult posibil, cum ar fi:
1. Always + Help (100ml Always + 200ml Help in 10 L de apa, pentru 100mp)
2. Always + GreenUp (100ml Always + 200ml GreenUp in 10 L de apa, pentru 100mp)
3. Always + ActiveGREEN (100ml Always + 200ml CrazyGreener in 10 L de apa, pentru 100mp)
Aplicarea amestecurilor de ingrasamant se poate face cu o Pompa Electrica 12L sau cu o Pompa Electrica 16L.

Oricare ar fi alegerea ta, inca două sfaturi importante:

1. Faceți o ușoară irigare după distribuirea îngrășământului solid pentru a activa dizolvarea acestuia.
2. Dacă este posibil, utilizați întotdeauna un dispozitiv tip distribuitor pentru ingrasamant, pentru a distribui îngrășământul cât mai uniform posibil (vezi produs).
De asemenea nu uitati sa impartiti cantitatea necesara in 2 jumatati si sa aplicati prima parte pe orizontala, si cea de-a 2-a parte pe verticala.
Pentru alte sfaturi, probleme frecvente, sau daca aveti intrebari cu privire la gazonul dvs. va asteptam in grupul de Facebook Totul Pentru Gazon:

Ingrasamant Gazon Vara/Iarna Vigor+ Zeotech 4kg -20%
Vara
79.90 lei 99.90 lei

transportLivrare in 1-2 zile lucratoare

Ingrasamant Gazon ALL SEASON Poly Green 25 kg -22%
All Season
379.90 lei 489.90 lei

transportLivrare in 1-2 zile lucratoare

Ingrasamant foliar ALWAYS -18%
Top Vanzari
69.90 lei 84.90 lei

transportLivrare in 1-2 zile lucratoare

Ingrasamant foliar GREEN UP -18%
Top Vanzari
69.90 lei 84.90 lei

transportLivrare in 1-2 zile lucratoare